انفجار کپسول گاز در کوره آجرپزی نیشابور (۱۹ دی ۱۴۰۳) واژگونی اتوبوس تهران مشهد در اتوبان بعثت|۱۶ نفر مصدوم شدند (۱۹ دی ۱۴۰۳) آغاز ثبت‌نام قطعی حج تمتع ۱۴۰۴ از امروز (۱۹ دی ۱۴۰۳) مروری بر زندگی دکتر ابوالقاسم بختیار، نخستین پزشک جراح ایرانی | روزگار غریب ابوالقاسم در زمان رانندگی حواستان باشد که حقی از دیگران به گردنتان نماند | با فرمان ناحقی نرانیم! واریز وام ۳۰ میلیون تومانی برای برخی از بازنشستگان تأمین اجتماعی (۱۹ دی ۱۴۰۳) آغاز توزیع ۴ داروی پژوهشکده گیاهان دارویی در داروخانه‌های کشور (۱۹ دی ۱۴۰۳) خطر ابتلا به ویروس «متاپنومای انسانی» وجود دارد بهسازی زیرساخت‌های جاده‌ای در راه‌های خراسان رضوی چرا همسان‌سازی حقوق بازنشستگان انجام نمی‌شود؟ (۱۹ دی ۱۴۰۳) ثبت ۲۲ هزار قلم شیء تاریخی خراسان رضوی در سامانه جام افزایش قیمت تجهیزات پزشکی تا ۷ برابر در سال ۱۴۰۴ هشدار مدیر کل دارو درباره مسئولان فنی غیرحضوری در شرکت‌های دارویی غربالگری سرطان پستان برای بانوان ۳۰ تا ۶۹ ساله در مراکز بهداشتی  آزادی ۲۴ زندانی از زندان مرکزی مشهد به مناسبت دهه بصیرت و مقاومت بازسازی صحنه جنایت جوانی که در نزاع خیابانی، فردی را کشت | جشن تولدی که به خون نشست وزیر علوم: برنامه‌ریزی برای حفظ و نگهداشت نخبگان از اولویت‌های وزارت علوم است فیش حقوقی دی‌ماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی و مستمری‌بگیران صادر شد + لینک سایت انتقاد از تعداد کم تخت‌های آی‌سی‌یو در بخش خصوصی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳) | آغاز روند افزایش دما از فردا دارو بی‌سروصدا گران شد مینو محرز در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز: مردم نگران نباشند، ویروس چینی تبدیل به پاندمی نخواهد شد آیا ویروس جدید چینی وارد ایران شده است؟ (۱۹ دی ۱۴۰۳) خبر خوش شورای عالی انقلاب فرهنگی برای داوطلبان کنکور هشدار مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش در خصوص افزایش آمار سگ‌های ولگرد ردپای نه‌چندان‌کمرنگ کووید۱۹ در بین بیماری‌های عفونی | اعلام سازمان بهداشت جهانی درصورت همه‌گیری انسداد هزار و ۳۴۳ حلقه چاه غیرمجاز آب در خراسان رضوی طی ۹ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ با فواید محبوب ترین نوشیدنی جهان «چای سیاه» آشنا شوید عشق پوشالی، دختر نوجوان را کارتن‌خواب کرد خراسان رضوی ایستاده بر سکوی نخست فرونشست زمین! ورود سامانه بارشی جدید به کشور از هفته آینده (۱۹ دی ۱۴۰۳) رقم عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی چقدر خواهد بود؟
سرخط خبرها

ردپای نه‌چندان‌کمرنگ کووید۱۹ در بین بیماری‌های عفونی | اعلام سازمان بهداشت جهانی درصورت همه‌گیری

  • کد خبر: ۳۰۹۵۹۰
  • ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۶
ردپای نه‌چندان‌کمرنگ کووید۱۹ در بین بیماری‌های عفونی | اعلام سازمان بهداشت جهانی درصورت همه‌گیری
متخصص بیماری‌های عفونی و معاون پزشکی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: در حال حاضر، شاهد وجود مجموعه‌ای از ویروس‌ها هستیم. از مهم‌ترین ویروس‌هایی که در گروه عفونت‌های تنفسی در گردش بوده، آنفلوانزا و کووید۱۹ هستند؛ یعنی حدود ۲۰ درصد بیماران، مبتلا به آنفلوانزا و حدود ۱۵ درصد، مبتلا به کووید هستند.

دکتر محمدجواد دهقان‌نیری در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، با اشاره به نگرانی مردم درخصوص شیوع و ابتلا به ویروس‌‌های فصلی، اظهار کرد: زمانی که کرونا همه‌گیر شد و انتشار جهانی پیدا کرد، به علت اینکه افراد نسبت به آن از قبل خاطره ایمنی نداشتند و به آن حساس بودند، در عرصه عفونت‌های ویروسی یکه‌تاز شد؛ اما از زمانی که شیوع کرونا افول کرد، فرصت برای جولان ویروس‌های تنفسی دیگر ایجاد شد که از قبل آنفلوانزا را داشتیم و سایر ویروس‌ها نیز دومرتبه به صحنه انتشار ویروس‌ها بازگشتند و شیوع آن‌ها بیشتر شد.

وی افزود: کووید ۱۹ به حالت اندمیک یا بومی در جوامع مبدل شده و در کشور ما، مانند آنفلوانزا که بومی شده و هرساله درصدی از ابتلا به آن را شاهد هستیم، امروز کرونا هم به علت ایمنی نسبی که در سطح جامعه به این ویروس پیدا شده، چنین‌وضعیتی پیدا کرده است؛ اما نه به صورت همه‌گیری شدید، اما هر سال به چرخه درمی‌آید و شیوع پیدا می‌کند.

معاون پزشکی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: در حال حاضر، شاهد مجموعه‌ای از ویروس‌ها هستیم. از مهم‌ترین ویروس‌هایی که در گروه عفونت‌های تنفسی در گردش بوده، آنفلوانزا و کووید ۱۹ هستند؛ یعنی حدود ۲۰ درصد بیماران، مبتلا به آنفلوانزا و حدود ۱۵ درصد، مبتلا به کووید بوده و مابقی هم مجموعه‌ای از عفونت‌های دیگر ویروسی است که همیشه مواردی از آن بوده، اما مردم به آن توجهی نداشتند.

دهقان‌نیری گفت: ما اگر بر کووید ۱۹ و آنفلوانزا تأکید می‌کنیم به این دلیل است که داروی خاص داریم، اما سایر ویروس‌ها ازجمله ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV)، پنوموویروس، انواع آدنوویروس‌ها و پاراآنفلوانزا، گروه‌های ویروسی هستند که می‌توانند بیماری‌های تنفسی و گوارشی ایجاد کنند، همیشه بودند و امسال هم در گردش هستند؛ اما هیچ‌کدام درمان اختصاصی و علاج مستقیم ضدویروس ندارند و درمان این‌ها استراحت، مصرف فراوان مایعات گرم و درمان علامتی است.

وی درخصوص شیوع یک ویروس در چین، اظهار کرد: خبر شیوع ویروسی جدید در چین هنوز تأیید نشده است، اما سازمان جهانی بهداشت در همه کشور‌ها مراقبت، دیده‌وری و مطالعات ویروسی را دارد و هرجا که احتمال بروز همه‌گیری وجود داشته باشد، به ویژه اگر مخاطره‌ای برای سایر کشور‌ها ایجاد کند، به محض تشخیص، اطلاع‌رسانی می‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی درخصوص شدت کرونا، تصریح کرد: با توجه به اینکه ویروس کرونا در خاطره ایمنی جوامع وجود دارد، شدت قبل را ندارد، اما هنوز هم مواردی از ابتلای کرونا شدید در افراد آسیب‌پذیر مشاهده می‌شود، اما به شکل قبل که افراد سالم و جوان نیز مبتلا شوند، از بین رفته است.

 دهقان‌نیری در نهایت درخصوص خطرناک‌بودن یا خطرناک‌نبودن ویروس‌های شایع، عنوان کرد: همیشه درمورد آنفلوانزا هم که در کشور بومی شده، بحث وجود داشته که نیم تا یک درصد ممکن است منجر به عوارض جدی، بستری و حتی فوت شود؛ لذا باید به شرایط فرد مبتلا توجه کنیم. افرادی که جزو گروه‌های آسیب‌پذیر هستند و اولویت واکسیناسیون آنفلوانزا برای آن‌ها اعلام شده است، به محض ابتلا باید به پزشک مراجعه کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->